Titol
Detall Titol

El Carnaval de Sitges
Comparsa Un sorprenent espectacle que dura tota una setmana. A les rues, una veritable exhibició de creativitat estètica i artística. Riquesa de vestuari, maquillatge, plomes, lluentons, agosarats models de fantasia, inversemblants escenaris teatrals damunt de plataformes mòbils. Potents equips de so a cada carrossa (amb ritmes caribenys i també de les cançons més de moda). Coreografies originals de les comparses. Llum, color, ritme, fantasia... Tots aquests elements, i la peculiar idiosincràsia festiva dels sitgetans, conformen un estil molt propi, i són tota una festa pels sentits.

El Carnestoltes.
Carnestoltes La vessant més crítica i burlesca recau en aquest personatge principal i la seva comparsa, que procuren mantenir-se fidels a una tradició molt nostrada. El seu "arribo", prenent possessió del comandament de la Vila, el seu sermó satíric ("predicot") al balcó de l'Ajuntament, les seves actuacions o "performances" durant tota la setmana, i la seva mort i enterrament (que esdevé un acte "lúdico-luctuós" d'allò més), fan que perdurin els trets més característics de la festa: disbauxa, inversió, sàtira, transgressió de l'ordre establert,... Amb tota propietat, el Rei del Carnaval.

La Reina del Carnaval.
Reina del Carnaval

La més recent incorporació a la litúrgia carnavalesca sitgetana és la figura de la Reina. La seva carrossa tanca les rues de diumenge i dimarts i, conjuntament amb la seva comparsa, és la representació de tot allo que de bellesa, sensibilitat i "glamour" té el Carnaval de Sitges. També hi ha una reina infantil que partici en les rues del diumenge i del dimarts de Carnaval.